Byfest i Lillestrøm 13-14-15 juni

2002

Musikere fra Lillestrøm og Romerike dominerte i byfestprogrammet til Skedsmo Bluesklubb og Lillestrøm Jazzklubb.

SE BILDER FRA ÅRETS BYFEST VED Å KLIKKE HER

På scenen i Storgata, utenfor "Martins", kunne du oppleve dette: 

Fredag 14 juni

 

kl 1645 
Young Horn Big Band
(jazz)

kl 1800  
Little Andrew and The Blue  Masters
(blues)

kl 1930 
Farmers Market
(jazz)

kl 2100 
JTL and The Buckshot Hunters
(blues)

kl 2245
Funky Teachers (jazz)

 

Lørdag 15 juni 
(NB ! Ingen Jazzkafé på Fagerborg denne lørdagen)


kl 1300-1700
Big Band Happening
(jazz)

kl 1300-1400
Flisbyn Storband (jazz)

kl 1430-1530
Skedsmo Storband
(jazz)

kl 1600-1700
Eidsvoll Storband
(jazz)

kl 1730
Even S Andersen Project
(jazz)

kl 1900
Cold Shot Band
(blues)

kl 2045
Made in Corea
(jazz)

kl 2230
Jumpin' Jerry & The Blue Healers
(blues)

 

  TILBAKE

 

 

 

Cold Shot Band

http://www.coldshotband.com

Siden midten av 1999 har Cold Shot Band gjestet forskjellige scener rundt på Østlandet. Bandet består av fem unge, hardt arbeidende og talentfulle menn. Bandet begynte som et bluesrock - band, men har etter hvert satset mest på eget rockemateriale. De har et ærlig sound med forholdsvis enkelt, men røft lydbilde.

Blant deres egne låter finnes mye riffbasert rock og noen ballader. Cold Shot Band har laget to demo - CD'er bak seg der den første inneholdt 3 cover - låter og to egenkomponerte. Den andre inneholdt 8 egne låter. I mars 2002 gikk de igjen i studio for å spille inn en EP. Det er foreløpig planlagt 3 - 4 låter på denne CD'en, som skal spilles inn i samarbeid med Jo9 Lydproduksjoner.

 

DemoCD No.II

J.T. and The Buckshot Hunters

www.buckshothunters.com

JT er blitt 34 år, men har holdt på med musikk siden han var 6 år. Han interesserte seg tidlig for blues etter å ha blitt inspirert av legendariske Ray Charles, BB King og blues pianisten Charles Brown.

Fra sin base på Lillestrøm viser JT at det faktisk går an å lage blues med særpreg også i Norge. I dag fremfører bandet en herlig blanding av rå blues, soul, Tex-meX og en liten dæsj zydeco.

Orgel var instrumentet for JT og forble det i mange år. Han søkte å finne et uttrykk som ikke alle andre hadde, men det var først da han erkjente at en Hammond B3 ble for tung å drasse på, og det ble et kompromiss i trekkspillet, at han var på sporet av et eget uttrykk. Imidlertid var munnspillet med overalt og ble etter hvert implementert i JT's musikalske uttrykk. Siden 1989 har han gjort seg bemerket med trekk- og munnspill på mange av Norges bluesklubber og -scener.

JT dannet i 1991 Buckshot Blues Band med den nå etter hvert velkjente gitaristen Vidar Busk, Frode Larsen (Chicago Bound) på bass, Per Eriksen (CIA, Knut Nordhagen) trommer, og sist, men ikke minst Palle Wagnberg (The Real Thing) på Hammond B3. Etter et par år fortsatte disse musikerne med hvert sitt, men JT holdt det gående med låtskriving og utviklet seg raskt som artist. Snart var tiden inne for et nytt band - i 1995 hadde bandprosjektet modnet, besetningen var delvis endret og bandet fremstod som Buckshot Hunters. Seks år senere, har bandet utviklet seg til et av de mest spennende og varierte bluesband i vårt langstrakte land.

 

 

 

Jumpin' Jerry & The Blue Healers

 http://hjem.sol.no/jumpin

Bandet ble dannet for snart to år siden og stammer i fra området rundt Trondheim. Instrument besetningen har helt i fra starten av vært gitar, bass, tenorsaks og trommer.

Det er den fortsatt og navnene på de som trakterer de forskjellige instrumentene er Hans "Jumping Jerry" Bollandsås (gitar/vokal), Morten Eggen (kontrabass/vokal), Arnstein "BigHorn" Solem (tenorsaks/vokal), Kenneth Kapstad (trommer/vokal).

Bandets repertoar spenner fra behagelig trad blues, drivende rock’n roll til swing’n jump - med hovedtyngde på det siste som det kanskje framgår av navnet. Jumpin’ Jerry & The Blue Healers har som ett av sine mål å gi publikum god musikk med god underholdning, og ha høy ”partyfaktor” på sine konserter. Med sin svingende musikk og gode musikalske prestasjoner er dette et band både for danserne og lytterne.

Låtene på repertoaret er for det meste selvkomponert stoff, men med innslag av spenstige versjoner av coverlåter som for eksempel T-Bone Boogie. Jumpin’ Jerry & The Blue Healers har gjort stor suksess med sitt show på sine opptredener og er av mange spådd en lysende framtid. Otis Grand sa under Nidaros Bluesfestival 2001 etter å ha hørt Jumpin’ Jerry & The Blue Healers at de gjerne måtte flytte til London og bli med som backingband for ham i og med at han skulle skifte ut sitt gamle band, og i hvert fall hadde det vært moro med et samarbeid en gang han kom tilbake til Norge.

I 2002 skal Jumpin’ Jerry & The Blue Healers reise Norge rundt og besøke flest mulig av bluesklubbene tilsluttet Norsk Bluesunion samt en god del andre plasser. Dette fordi de vant Union Bluescup  på Notodden Bluesfestival 2001. Bandet kommer også snart med sin første cd med tittelen ”Nine Hours Till Midnight” som skal slippes i forbindelse med Notodden Bluesfestival 2002.

 

 

 

Little Andrew and The Blue Masters


Little Andrew and the Blue Masters er bandet, som i regi av Norsk Blues Union, i 2000 vant den prestisjetunge bandkonkurransen Union Blues Cup under Notodden Bluesfestival. Little Andrew er et ungt og spennende band med base i Spydeberg og Gjøvik.

Bandet spiller tøff, svingende blues, med elementer av swing, rock, surf-gitar og boogie-blues som viktigste ingredienser. Frontfigur Andreas Stamnes er et gitartalent av de sjeldne, som i tillegg har rukket å bli en rutinert og spennende showmann. Han har turnert i Florida med selveste Rock Bottom, som også var med på deres mini cd.

Bandet har med sine dype røtter i amerikansk blues, et tøft musikalsk uttrykk og et smittende sceneshow garantert å skape en stemning de fleste band kan misunne dem. Siden bandet 2000 - etter å ha vunnet Union Blues Cup - ble kåret til Union Blues Band, har denne gjengen virkelig blitt lagt merke til i det norske musikkmiljøet. De gjennomførte en fem måneder lang vellykket turne rundt til landets fleste bluesklubber. Etter å ha blitt plukket ut blant flere hundre håpefulle band opptrådte Little Andrew and The Blue Masters under fjorårets ByLarm i Tromsø. ByLarm er hele musikkbransjens årlige happening hvor blant annet landets mest spennende og interessante band blir presentert.

Bandet har i tillegg spilt på flere store festivaler, blant annet Hallingblues, MaiJazz i Stavanger, Oslo Jazz Festival, Åmål Bluesfestival i Sverige og Notodden Bluesfestival. Og det stopper ikke her; bandet ble bedt om å spille oppvarming for selveste George Thorogood & the Destroyers, noe de gjorde med storm for et fullsatt Rockefeller i Oslo. Dette bandet har det med andre ord virkelig tatt av for, og ikke uten grunn. Bandet har det meste; gode musikalske ferdigheter, et personlig uttrykk og et godt sceneshow. Dette bandet må rett og slett oppleves live, så her er det bare en ting å gjøre; møt opp !

 

 

 

Farmers Market

http://www.farmersmusic.com/no/index.htm

FARMERS MARKET har etablert seg som et av Norges mest spesielle liveband, og har siden starten i 1991 spilt på de fleste norske jazzfestivaler og jazzklubber, folkemusikkfestivaler og studentfestivaler.

 

Repertoaret består av høyenergisk musikk, med bulgarsk folkemusikk som hoved-inspirasjonskilde. Stilartene er mange, men fundamentet ligger på jazz og folkemusikk fra Balkan-landene. Med mye energi og sprelsk humor har de så utviklet sin egen stil, og bruker uttrykk som "country & eastern", "bluegras", "pepsodentisk speed-balkan" og "cajun" !  Resultatet blir "pepsodentisk speed-balkan-boogie med cowboyakkorder" ...

 

Stian Carstensen er bandets multiistrumentalist. Født og oppvokst på Eidsvoll på begynnelsen av 70-tallet. Han begynte tidlig å spille trekkspill og opptrådte sågar på halv/sju som 9-åring. Som 11-åring turnerte Stian i Nord Dakota, USA. Her gjorde han suksess med låten "If I Only Could Get a Little Lefse".

I ungdomstiden ble han nødt til å plukke opp heavygitaren da trekkspill ikke slo like godt an i vennekretsen. Etter å ha satt seg motvillig ned for å høre på AC/DC trodde han at han aldri kom til å like rockemusikk, men viljen til å bli likt er ganske sterk i 14-års alderen. Etter et halvt års lytting gikk Stian til innkjøp av et Judas Priest ryggmerke til olajakka. Da mor hadde sydd det på gikk Stian hen og startet trash-metal bandet "Døza Fuborn". Bandet hadde en ubetalt spillejobb under pseudonym. En av de 14 tilhørerne var Jarle Vespestad. Han konstaterte at det låt ganske så dårlig.

Fra heavy musikken var veien kort - slik den alltid er i Stians tilfelle - til jazzlinja i Trondheim. Der møtte han resten av gutta, som til syvende og sist fikk Stian til å finne frem "flenga" igjen.

 

Jarle Vespestad fra Jessheim var et viltert barn. Foreldrene gikk faktisk til det skritt å plassere ham i løypestreng for ikke å løpe ned husveggene hjemme. Han roet seg kun hvis han fant noe å slå på. Følgelig begynte han å spille tromme i skolekorpset... etter å hysterisk blånekte å spille trompeten han først fikk utdelt.

Jarle tok ikke så alvorlig på trommingen før han plutselig fant seg på full fart inn i en fremtid som vikar på ungdomskolen. Han pakket sakene og dro på Toneheim folkehøgskole. Der grov han seg ned på øvingsrommet.

 

Han stakk hodet opp rundt juletider, og oppdaget at de andre elevene hadde hendene fulle med fest og gøy. Og nesten alle de fine jentene var tatt. Han tok en øvingspause, la inn sjarmoffensiven, og kuppa etter eget utsagn den fineste av alle. Så gikk han trygt tilbake til øvingsrommet. Etter folkehøgskolen gikk det rette veien til Jazzlinja i Trondheim, og ble en viktig brikke i mange av bandene som kom fra Trondheim etter hvert. Ett av dem ble heldigvis Farmers Market.

 

 

 

Funky Teachers

FUNKY TEACHERS spiller coverlåter av blant annet Tower of Power, Chicago og Steely Dan. Flere av bandets medlemmer er lærere ved musikklinja ved Lillestrøm VGS og så dette som muligheten til å spille sjøl i stedet for å undervise !

(Bildene er fra det originale Tower of Power Band !)

For alle unge og gamle som levde og vokste opp på 60 ,70 og 80 tallet er det umulig å ikke huske alle de flotte jazzfunk, R&B og soul-bandene som erobret dansegulvene verden over. Felles for mange av dem var at de hadde en fremtredene blåserekke. Så også i Funky Teachers hvor blåsen består av Arild Stav, Svein Greni, Espen Aslaksen, Ole A. Berntsen og Jens Petter Antonsen. Gitaristene Ola Slåen og Dag Holm, bassist Torbjørn Gøranson, tangentmann Kjell Magne Hoksnes og trommis Morten Bellstad sørger for Motown grooven i komp'et og vokalinnslagene står Wenche Hallan og Ann Katrine Wenneberg for. Dette blir garantert hot’n funky !

 

 

Even S Andersen Project

Even S. Andersen prosjekt 2002 er et band som lenge har ligget i planleggingsfasen. Musikerne er på plass og her får du høre musikk med sprut i. Funk/Rock/Jazz med tunge groover og egenkomponert materiale, kanskje til og med en gammel ”schläger” i ny og skrikende drakt.

Even S. Andersen (Lørenskog) er trombonist og student på Musikkhøyskolen i Oslo. Han har spilt med Store Norske, Oslo Groove Company, Geir Lysnes Listening Ensemble, Morten Abel, Vidar Busk, Asgeir, Dollie deluxe, m.flere. Leder for tiden Follo Big Band og har medvirket på flere plateinnspillinger siste året. 

Funky Butt er et av Evens andre band. Plata «Whoopin'» som er New Orleans musikk i ny og ungdommelig innpakning, fikk femmer på flere terninger da den kom i vår, og har solgt godt.

 

Made in Corea

Made In Corea er et lokalt band med blant annet Lillestrøm’s egen Erik Jøkling på trommer. De spiller utelukkende musikk av pianisten Chick Corea, og det i en pianoløs kvartett à la Gary Burtons band på 70-tallet. Intensjonene er å sette kjente Corea-temaer inn i en ny og forhåpentlig vis frisk klanglig sammenheng. Mesteparten av repertoaret er sentrert rundt de klassiske 70-tallsinnspillingene med bl.a. Return to Forever, men det har også blitt plass til et par-tre numre av nyere dato. Made In Corea nærmer seg dette materialet med stor respekt, og prøver å beholde mye av grunnstemningene og basisarrangementet i originallåtene, men forhåpentligvis også tilføre nye elementer i henhold til form, tekstur og instrumentering.

Bandet består av; 
Ola Lindh (Skedsmokorset) - vibrafon, piano
Lang fartstid innenfor korps/janitsjar, har tidligere også holdt på med en slags psykedelia/jazz/tung rock-hybrid sammen med både Fredrik og Jarle i bandet Husarrest (1994-1996). Stifter og tidligere leder av slagverksensemblet PercVerk. Er én av tre dirigenter i LSS.

 

Jarle G. Storløkken (Lørenskog) - gitar
Spiller også med 4Flate, Dead Dino Storage (coverband med 70-talls progressiv rock på repertoaret. Spesialitet: Frank Zappa), Kleivstua (instrumentalt ballroom-band med tre blåsere, jazz, pop og underholdningsmusikk) og Kvam/Vangstein/Wiik/Storløkken/Clasén-kvintett.
Fredrik Jørgensen - bass
Var med i det allerede omtalte Husarrest, er med i Kleivstua-bandet, og har lang erfaring fra korps (da på horn!), storband og ulike jazzkomboer. Utdannet ved jazzlinje på folkehøgskole i Danmark. Mye benyttet frilansbassist innenfor teatermusikk- og storbandsammenhenger. 

 

Erik Jøkling (Lillestrøm) - trommer
Trenger vel ingen nærmere presentasjon. Har spilt (og spiller) med Sølvi Hansen kvintett, Tarjei Grimsby kvartett, Palle Wagnberg Trio (m/Frode Kjekstad, Palle Wagnberg) og CoverUp (blant andre!). Spiller med Storløkken og Jørgensen i Kleivstua-bandet. Dreven slagverker fra janitsjarmiljøet (Lillestrøm Musikkorps), og brukes mye i teateroppsetninger og storband.

Big Band Happening 

Fra 1920-tallet hvor King Oliver’s Creole Band oppstod i New Orleans og fram til i dag har mange Big Bands gledet sine tilhørere med swingende dansbar musikk. Storband ledet av blant annet Duke Ellington, Count Basie, Benny Goodman, Glenn Miller og Tommy Dorsey ble utrolig populære og musikken deres er heldigvis udødeliggjort. Det er et kjemperstort materiale å fråtse i, men med hele 4 storband i ilden bør et representativt utvalg av de mest populære låtene kunne høres under denne storbandmønstringen !

 

 

Flisbyn Storband

- startet som en ekstra aktivitet i korpsmiljøet i Lillestrøm. Den spede begynnelse i ’92, var blant annet fra medlemmene i Musikkforeningen Concordia. Bandet hadde flere dirigenter den første tiden, det var øvelse hver 14 dag og medlemmene hadde som målsetting å ha det moro. I ’94 fikk bandet full besetning, fast dirigent og ting begynte å skje. Det ble spilleoppdrag og mer system i det hele.

Utviklingen i Flisbyn Storband tok først av da gjestedirigenten Tarjei Grimsby (Lillestrøm) med sin erfaring, sikre musikalske teft og usvikelig tro på de sanne amatører, tok bandet under sine vinger i ’96. Ellen Nikolaysen har ved flere anledninger vært gjestesolist.

 

 

Skedsmo Storband

http://www.skedsmostorband.no/

- har siden starten i 1979 rukket å bli en etablert del av jazzmiljøet på Nedre Romerike. Stilmessig er Skedsmo Storband et "all-round" storband, og repertoaret er derfor lagt opp som en blanding av dansbart materiale, og mer konsertpreget stoff. Selv om repertoaret har utviklet seg gjennom årene, og vanskelighetsgraden har økt i takt med rutinen har holdepunktet for bandet vært swing-jazz, dog i mange ulike innpakninger. Musikalsk leder er Sjur Gaaseide.

 

Eidsvoll Storband

http://www.eidsvollstorband.com/

- ble stiftet høsten 1985 av entusiastiske ungdommer, utgått fra det nedlagte Eidsvoll Ungdomskorps. De første årene ble ES ledet av lokale korpsledere, og repertoaret var enkelt. Jazzinteressen ble for alvor tent da bandet i januar 1991 engasjerte Per Husby til et helgeseminar med etterfølgende konsert. Det var åpenbart at en profesjonell musiker og instruktør, medbringende egne arrangementer, betydde en enorm vitamininnsprøytning og inspirasjon for bandet. Dette ga mersmak. Senere har ES hatt samarbeid med størrelser som bl. a. Jens Wendelboe, John Pål Inderberg, Helge Sunde, Petter Kateraas, Frode Thingnæs, Lars Erik Gudim, Sigvart Dagsland, Iver Kleive, Frode Alnæs, Henning Gravrok, Eckhard Baur, Birger Carlsen, Arve Henriksen, Stian Carstensen og Per Müller. På selveste 17.mai i år ble bandets første cd sluppet; dette var et samarbeide med Sondre Bratland. Neste neste CD-innspilling er allerede i gang, der bandet spiller musikk arrangert av Örjan Fahlström. Medvirkende vokalist blir Line Jacobsen.

ES har i flere år nå satset på å ha profesjonelle musikalskeledere. Fra november 1994 har trompetisten Frank Brodahl ledet bandet til stadig nye høyder. Sistnevnte er freelancemusiker i Oslo, har vært med i Oslo Groove Company i flere år og har en periode ledet det. I dag leder han Norske Store Orkester for Jazz og Trumpet jungle. Ellers innehar han for tiden den kritikerroste stillingen som kapellmester på Oslo Nyes oppsetning av musikalen Chicago. Frank Brodahl har lang erfaring som dirigent, solist, studiomusiker og lydprodusent. Sin musikkutdannelse har han fra Østlandets musikk-konservatorium.

 

 

 

Young Horn Big Band 

http://www.bigband.tk 

Young Horn tyvstarter storbandhappeningen allerede fredag ettermiddag, men er også en flott avslutning på elevmøntringen som musikklinja ved Lillestøm VGS har hatt tidligere på dagen.) Young Horn består av kun unge korpsmusikere fra distriktet hvor alle er hentet fra  kommunens musikk og kulturskole. Storbandet ble startet i 1999 og har bl.a. spilt i en teaterforestilling som høstet stor suksess; Heksedråpene. Musikalsk leder er Thomas Takla, bosatt i Lillestrøm.

 

Thomas Takla er musikkskolens trombonelærer og dirigent for storbandet. Han har musikkutdanning fra Århus Musikkonservatorium, og han arbeidet i symfoniorkestrene i Århus og Odense. Ved siden av spilte han i storbandet Klüvers Big Band - et av de få fortsatt profesjonelle storband som finnes i Skandinavia. Jazzmusikeren Thad Jones var nært knyttet til bandet i den tiden Thomas spilte der. Thomas' hjerte har alltid banket sterkt for jazz - noe skolens storband er et tydelig bevis for.

YOUNG HORN BIG BAND FARMERS MARKET FUNKY TEACHERS 1

FUNKY TEACHERS 2 FLISBYN STORBAND SKEDSMO STORBAND

EIDSVOLL STORBAND EVEN S. ANDERSEN PROJECT MADE IN COREA

HOME  NEXT (2001)