PROGRAM 2015


  

RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

CA. 15 BAND FRA 6 FORSKJELLIGE SCENER
OVER 100 MUSIKERE TOTALT - HER ER ÅRETS PROGRAM !
 

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets jubileumsutgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 10. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

Trang Fødsel - Et av de aller største navnene i norsk popmusikk er tilbake
og blir et av høydepunktene på RIBBEjazz sitt 10-års jubileum !

TRANG FØDSEL startet opp i Bergen i 1992, og har siden servert herlig, norsk popmusikk. Gjennom stor konsertaktivitet og hyppig radiospilling har bandet vunnet et stort publikum. De hadde egentlig lagt inn årene, men nå framstår de som mer vitale enn noen gang før. Trang Fødsel er et av de aller største navnene i norsk popmusikk. Bandet har en rekke uforglemmelige og evige hits som ”Kursiv”, ”Hippie”, ”Livet det er helt ålreit” og ikke minst ”Drømmedame”. De har turnert hele landet i en årrekke, toppet listene og mottatt Spellemannspris. Trang Fødsel befinner seg musikalsk et sted mellom deLillos og trønderbandet Tre Små Kinesere. Sleng på noen små doser med Bo Kaspers Orkester og Jethro Tull, så har vi plassert gruppen sånn noenlunde musikalsk sett. Hans Petter Aaserud, gitar og vokal, opprinnelig fra Bjørkelangen, var med og startet bandet og er fremdeles frontfiguren i dette utrolig populære bandet. 

 

Dette blir konserten det vil bli snakket om lenge og et desidert høydepunkt satt sammen for anledningen på 10-års jubileet for årets RIBBEjazz;

Stian Carstensen, Frode Alnæs og Jarle Vespestad med musikalsk gjøgleri, smittende humør og rytmisk akrobatikk !

Stian Carstensen, med bopel i Eidsvoll, er en multiinstrumentalist av dimensjoner og ikke minst trekkspillmagiker i verdensklasse. Som nittenåring kom han inn på jazzlinja i Trondheim  - på gitar.  Her lagde han "Farmers Market" sammen med tre andre med en gang og dette er fremdeles hovedbandet hans. Om jazzlinja sier Stian som de fleste andre som har gått der at det er en 2 år sammenhengende utrolig kjempejam. Lærerne innprenter elevene hovedsaken over alle: "Forfølg Kicket", uten dette faller vitsen bort. Han er ett oppkomme av musikalsk gjøgleri som han presenterer med stor instrumentalteknisk dyktighet. Stian har vært med på RIBBEjazz flere ganger tidligere og var et naturlig valg på årets 10-års jubileum. Og med dette stjernelaget han har fått med seg for anledningen blir dette konserten du kommer til å huske lenge !

Frode Alnæs fra Kristiansund er en sjelden fugl i norsk musikkliv. Etter mer enn 30 år bak seg som profesjonell musiker, har han spilt det meste med de fleste og de beste. Frode er gitarvirtuosen og ”sjefen” i bandet Dance With A Stranger, og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet som ble en av norsk pophistories store suksesser. Han er mannen bak melodier som ”Long December Night”, ”Everyone Needs A Friend”, ”Invisible Man” samt verdenskjente ”Vitae Lux”. Frode Alnæs har med sin musikalske karriere blitt feiret som en av norsk musikks mest populære og suksessrike artister og låtskrivere. Han har i alle år gledet et stort publikum gjennom sin musikk og sitt smittende humør. De siste årene har stadig flere oppdaget Frodes mange og varierte talenter, som komponist ved festspill, som opphavsmann for revy, som ellevill komiker eller som utsøkt gitarist.

Jarle Vespestad, opprinnelig fra Jessheim, er meget anerkjent trommeslager som har jobbet med en rekke artister og band, deriblant med Stian Carstensen i Farmers Market. Dette bandet blander med stor suksess jazz og fortrinnsvis østeuropeisk folkemusikk i noe de selv betegner som «Speed/Balkan boogie». Jarle er blitt en meget benyttet trommeslager i mange sammenheng; han kombinerer det mest sarte vispekomp med ekspressive rockete stemninger og har vært en av Skandinavias mest etterspurte jazzmusikere i flere år. Hans spekter av erfaring dekker prosjekter som nevnte Farmers Market; Supersilent og Silje Nergaard Band, samt duo samarbeid med saksofonisten Tore Brunborg, trio med Petter Wettre, og opptredener med Bugge Wesseltoft. Få om noen skaper de samme stemningene i det rytmiske landskapet som Jarle med sin teknikk.

 

Baba Soul & the Professors of Funk – Fra TV2’s Norske Talenter til årets RIBBEjazz !

Baba Soul & the Professors of Funk er en musikalsk naturkraft bestående av tolv elementer (vokal, gitar, bass, keyboards, trommer, perkusjon, trombone, saxofon, trompet og tre korister) med 'the Furious Freak of Funk', Baba Soul, i spissen. Bandet koker opp heftige 60- og 70-talls inspirerte Funk- og Soul-låter på en fresh og kontemporær måte, men inkorporerer også en rekke lekre ingredienser fra andre Groove-baserte sjangere som Reggae, Jazz og Afrobeat. Sammen har de en ambisjon om å gjenreise Funk og Souls dominans i musikkverdenen, ved å preke en moderne Groove-gospel som rett og slett får folket til å danse hemningsløst, og tvinger dem til å 'get down with their bad selves'. De har allerede konvertert mange sjeler på store og små scener rundt omkring både i Norge (bl.a. Rockefeller, Blå, Riksscenen, Belleville, Herr Nilsen, Cafeteateret, Uhørt) og internasjonalt, i Berlin (Quasimodo Jazz Club, Bergmannsstrassefest 2015) og Lisboa (Vinyl Jazz, Xamanita Festival 2013). Nylig har de fått muligheten til å eksponere det norske TV-publikumet for en overdose funk hittil uhørt i dette landet på TV2s Norske Talenter. Ingen andre Norgesbaserte band klarer å levere den samme autentiske live Soul- og Funkopplevelsen like tight og fett som Baba og Professorene hans. De har kommet for å skape heftige Funky Good Times på landets scener og gi folket det de vil ha. Hva er det? Både for de som allerede har sett og hørt Baba Soul & The Professors, og dem som ennå ikke har fått sjansen til å smake på deres deilige grooves, finnes det ingen tvil – de VIL og MÅ ha Funk: "Want the Funk, Gotta have that Funk!".

Sjekk ut disse to videoene;

Live fra TV2s Norske Talenter:
  

"I Got Soul" - Official Video
 

 

Kari Svendsen - Folkekjær visesanger og selve symbolet på munterhet i norsk visekunst !

Oslo jenta Kari Svendsen er en av våre mest folkekjære artister. En energibunt med sjarm, smittende humør og glimrende banjospill. Hun er selve symbolet på munterhet i norsk visekunst.  Kari startet sin musikalske karriere som tenåring i 1966, og var med på å starte visegruppen Christiania Fusel & Blaagress i 1968. Samme år gjorde hun sin platedebut med denne gruppen. Hun framsto for alvor som visesanger av format på albumet ”På stengrunn” (1973) – en hyllest til dikteren Rudolf Nilsen, og i 1978 kom hennes første soloplate ”Kari Svendsen”.
På 80-tallet gjorde Svendsen stor suksess med en forestilling der hun sang seg gjennom slagere fra gamle, norske spillefilmer. Denne kavalkaden resulterte i CD-en Kari går til filmen (1991). På 90-tallet slo hun seg sammen med tre gode kolleger – Klevstrand, Ofsdal og Kjetil Skaslien – og laget forestillingen Tigerbalsam. Dette var en ny kavalkade, denne gang over byviser og revynumre fra Oslo de siste 75 år. Forestillingen ble til en fast gruppe, Gatesangerne, noe som igjen førte til plateinnspillinger. Hun er spesielt kjent for å holde de norske revyvisene i hevd, særlig de av det munnrappe slaget.

 

MonicaZ Vals – En hyllest til Monica Zetterlund

Dette lokale superlaget setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina Stenerud har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Stina Stenerud - vokal, Palle Wagnberg - B3, Eirik Berg Svela - gitar og Erik K. Jøkling - trommer.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013.  Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

 

The Real Thing m/ Kåre Nymark jr. (trp) - Hardtswingende souljazz med Norges mest velkledde band.

The Real Thing, et av Norges mest velkledde band har opparbeidet seg en solid fanskare, også utenfor jazzmenigheten. Etter saksofonist Sigurd Køhns bortgang i 2004, lå The Real Thing på is i noen år. I 2010 ble bandet gjenforent med tre gamle og ett nytt medlem, og i 2011 ga de ut albumet med den treffende tittelen, Back On Track. På årets RIBBEjazz har de med seg den fremragende trompetisten Kåre Nymark jr. Kåre burde være kjent fra en rekke band som Nymark Collective, Gumbo, Funky Butt og Jazzmob, for ikke å snakke om Ytre Suløens Jass-Ensemble. Aktiviteten spenner med andre ord over et bredt spekter av stilarter. Musikken er hardtsvingende og melodisk med referanser både til hard bop, gospel, blues, afrikansk, karibisk og New Orleans. Denne musikken gjør godt for alle generasjoner og publikum kan glede seg til en god dose energipåfyll i samspill med The Real Thing !

TRT, bandet som "aldri går av scenen i tørr smoking", startet 1992 og ble raskt et sentralt band i skandinavisk jazz, med sin hardtsvingende, orgelbaserte souljazz. Musikken er inspirert av amerikanske storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Resultatet er en utadvendt blanding av jazz, blues, soul, latin og funk. Nå gleder de seg til å fyre opp stemningen på årets RIBBEjazz, løfte 200 kg hammondorgel, sjekke at sløyfa er rett og gyve løs på gammelt og nytt repertoar. Med Kåre Nymark jr. som gjest vil dette bli en unik konsertopplevelse som vil sitte lenge i kroppen !

 

OHIO - Pop/Funk partyband med trøkk og groovy tubaspill !

OHIO er et poporkester fra Bergen. Gjennom å kombinere elementer av jazz og funk, samtidig som de holder seg godt innenfor popsjangeren, skapes et svært originalt sound. Det nyskapende soundet defineres i stor grad av Sebastian Torjusens beatboxende og groovy tubaspill, som i seg selv er en severdighet. Med fire av seks medlemmer på blåseinstrumenter er man garantert en unik opplevelse. Når samtlige i tillegg viser seg å være eminente solister, sitter man bare og håper at låtene aldri tar slutt. Ohio gjør popmusikken aktuell igjen, med knallsterke låter og en særegen evne til å jamme. Om du ikke fikk med deg dette på årets Byfest er dette bandet du bare må høre på årets RIBBEjazz. 

Hans Olav Ingholm - Vocal/Piano/Guitar, Sebastian Lamberg Torjusen – Tuba, Hans Marius Andersen – Trumpet, Jørgen Lund Karlsen – Sax, Tobias Lamberg Torjusen – Trombone, Sebastian Sletten Eide - Drums

Sjekk ut disse to videoene;

OHIO Preview:
  

Ohio - The tubaplayer
 

 

Fat Fred & The Possumhunters – have fun, go mad !

Ingen RIBBEjazz uten FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS. Dette band gir ALT på scenen. Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll! Til tross for bred musikalsk erfaring er det ingen tro på at moderne, digitalt utstyr skal gjøre musikken noe bedre i denne gjengen. En 1949 Chevrolet bandbuss, smittende spilleglede, og musikalsk kjemi er oppskriften for å rocke RIBBEjazz !
Fredrik "Mad Man" Støvvind (v), David Skeie (p), Joachim Svendsen (g), Erlend Hølland (b) og Pål Emil Berg (tr).


Foto:Ronny Østnes

 

Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters utvidet med blåserekke - Spicy & Hot !

JAN TORE LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS utvidet med blåserekke - spicy mix av Blues, Rock`n Roll og Soul, ispedd en dash Zydeco & Tex-Mex. Bandet ble startet i 1991 av JTL, og innholdt over en periode bla musikere som, Vidar Busk, Palle Wagnberg, Frode Larsen og Per Eriksen.I 1995 utga de sin første innspilling, med tittelen ”Buckshot Hunters”, albumet solgte bra og la grunnlaget for en utstrakt turnevirksomhet. Over mange år har bandet turnert over hele Scandinavia, og til så fjerne plasser som Svalbard og Australia, og blitt like godt mottatt overalt. Gjør deg selv en tjeneste, dette må du oppleve live!

 

Made in Corea - Covermusikk av pianisten og komponisten Chick Corea

Det er i år 10 år siden den historiske konserten da Made in Corea fikk gleden av å spille med selveste Chick Corea på Kongsberg Jazzfestival. Det blir dermed et lite dobbelt jubileum siden bandet også deltok på den første RIBBEjazz’en for 10 år siden ! MIC har nå mer eller mindre blitt en jazzkvintett som utelukkende spiller musikk av pianisten og komponisten Chick Corea. Med en pianoløs bestning, presenterer bandet komposisjonene til en av verdens fremste jazzpersonligheter, med vibrafon og gitar som erstatning for pianoet. Bandet plukker låter fra stort sett alle Coreas konstellasjoner og perioder. Hovedtyngden av repertoaret ligger på den melodiske og tilgjengelige siden av Coreas katalog, med særlig vekt på låter med latinsk-inspirerte groover og fengende temaer. Kvartetten hadde sin første store konsert under Byfesten i Lillestrøm i 2002. Bandet ble engasjert til hele åtte konserter under Kongsberg Jazzfestival 2003, og fulgte året etter opp med “A Grand Tribute to Chick Corea” for et utvidet, håndplukket orkester i Lillestrøm Kultursenter til terningkast 6 i RB. Det store  høydepunktet ble nådd på Kongsberg Jazzfetsival 2005, da bandet spilte sammen med selveste Chick Corea. MIC har senere holdt flere kritikerroste konserter med store ensembler, bl.a. feiret de sitt eget 10-års jubileum og Chick Coreas 70-årsdag med en egen festival !  Jarle Storløkken (g), Ola Lindh (vib), Fredrik Jørgensen (b), Erik K. Jøkling  (tr) og det nyeste medlemmet Martin Myhre Olsen (s).

 

Traces Gospel Choir

Traces Gospel Choir er tilbake på årets RIBBEjazz.
Gospelkor med skikkelig trøkk godt hjulpet av vårt eget B3-fantom Palle Wagnberg.

Traces Gospel Choir er et lite damekor som er kjent fra en rekke opptredener i klubber og restauranter i Oslo, og har tidligere opptrått på Latter i Rune Andersen og Espen Beranek Holms forstilling ”MANN”. Gospelkoret har medlemmer fra hele verden. Med Palle Wagnberg bak sitt kjære hammond-B3 orgel kan vi forvente oss like høy stemning og trøkk som under en konsert i en baptist kirke i USA denne kvelden.

 

 

Lucky Seven med Åse Lomsnes – Hot swingjazz fra 30-tallet

Vi ivaretar selvsagt den hotte swingjazzen på årets RIBBEjazz også ! ÅSE LOMSNES og LUCKY SEVEN får deg til å tenke på de berømte innspillingene til bl.a. vokalisten Billie Holiday og hennes stjernespekkede band.
Lucky Seven er 7 erfarne musikere som er håndplukket av multiblåsertalentet Christian Frank for å få den rette sounden til 30-tallets hotte swingjazz representert med bl.a. New Orleans trompetisten Henry "Red" Allen og en av de største pianistene i jazzhistorien; Teddy Wilson. Dette flotte bandet har gledet oss ved flere anledninger Med seg har de også vokalisten og vår tidligere UngJazz vinner Åse Lomsnes, som til tross av sin unge alder ubeskjedent gir oss en Ella&Billie-feeling med et snev av Sørstats dialekt i sangen !
Aase Lomsnes – vokal, Erik Eilertsen – trompet, Lars Frank – klarinett og alt-/tenorsaks, Christian Frank – alt-/tenorsaks, Ivar Andresen – piano, Eyvind Ellingsen – gitar, Jermund Kristiansen - bass og Bjørn Olufsen – trommer.

 

Funk My Life - Tøffere enn noensinne som Lillestrøms nye ledende Funk-alliance !

Med et friskt repertoar av både gamle, kjente FML-låter og noen nye ting, er FML klare for å levere bedre enn noen gang. Dette er konserten du vil snakke om i mange dager etterpå ! Vårt lokale funky partyband med tidligere elever ved Lillestrøm VGS ble etablert høsten 2011 og tok publikum fullstendig med storm da de debuterte. De har spillt flere konserter på Romerike, bl.a.på Byfesten og RIBBEjazz, og covrer artister som bl.a. Soulive, Michael Boublé og Marcus Miller. Jon Krogvold står som vanlig i front med sin fantastiske stemme, groove-general Lars Takla på trommer, Mugisho Nhonzi stiller med noen frekke og heite basslinjer, Anders Pedersen med eminente gitartoner og Edvard Synnes på både orgel, rhodes, piano og synth !
Selvfølgelig har de også en cool blåserekke som gir bandet det rette trøkket og soundet !

 

Steely Band - Coverband som gjenskaper magien i musikken til Steely Dan

Originalen Steely Dan er et Grammy-prisvinnende amerikansk band sentrert rundt hovedmedlemmene Walter Becker og Donald Fagen. Jazz rock bandet blander også elementer av funk, R&B og  pop. Å gjengi Steely Dan live er å begi seg ut på en musikalsk akrobatøvelse uten sikkerhetsnett. Musikken, som ble skrevet av Donald Fagen og Walter Becker i tiden 1971 – 2003, er meislet ut og formet av tidens ypperste studiomusikere.

Steely Band var opprinnelig resultatet av en guttedrøm om å forstå og mestre detaljene i denne musikken. Bandet har nå gjenoppstått etter noen års dvale og vi gleder oss til å høre dem på årets RIBBEjazz.


Foto: Sven-Erik Hagen

 

Eirik Berg Svela Kvintett – hardtsvingende vokaljazz i Teatertorget

Eirik Svela Kvintett (ft. Live Schulerud) - A Tribute to Diana Krall - Med Diana Krall som forbilde spiller bandet hardtsvingende vokaljazz. Repertoar er hentet fra "The Great American Songbook" og med bandleder og gitarist Eirik Svela i spissen leker dette unge bandet seg gjennom flotte arrangementer.Dette publikumsvennlige bandet har med sin fengende swingjazz hatt stor suksess overalt hvor de har spilt. Bandet hadde to jobber under Kongsberg Jazzfestival i sommer.

Eirik Svela sørger også for behagelig taffelmusikk og laidback stemning hvis du vil spise under årets  RIBBEjazz. Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter -  disker opp med en deilig julebuffet.  Her er det rift om plassene !

 

LAST NED KOMPLETT PROGRAM MED TIDER (TBA)
Klikk her !

BESTILL OG KJØP ONLINE - NÅ !
SPAR INNTILL KR.120,- PR BILLETT FØR 01.DES.

 

SPIS OG DRIKK GODT !
I år kan du spise en julebuffet på RIBBEjazz 29.12. Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter disker opp med en deilig a la carte meny.
Bordsetting kl. 18.00 eller kl. 20.30. For bordreservasjon:
ribbejazz@scene5.no | Telefon – 95 97 91 93

Våre støttespillere 2015;
Sandven Oslo AS, Skedsmo Kommune, LillestrømBanken, SLM (Svindal, Leidland og Myhrer), Myrdahl og Sveen A/S, Rema 1000 Kanalveien,
3M Norge AS og Peppes Pizza

 

KUN 12 MIN. MED TOG FRA OSLO S !
(klikk og se her)

 (KLIKK PÅ LINKEN UNDER FOR Å LESE MER OM FJORÅRETS OG TIDLIGERE ÅRS ARTISTER OG BAND)
 

 

( Klikk her for å se program og presseomtaler fra tidligere år )