PROGRAM 2016  


  

RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

16 BAND FRA 6 FORSKJELLIGE SCENER
OVER 100 MUSIKERE TOTALT - HER ER ÅRETS KOMPLETTE PROGRAM !

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets jubileumsutgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 11. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

Heine Totland’s Sensational Rock & Roll Circus !

På RIBBEjazz 29. desember serverer Heine Totland med band et forrykende musikalsk show når kvelden kommer listende. Denne humørpillen av et band får garantert stemningen i taket og er perfekt for en festkveld i alle aldre ! Med en utrolig spilleglede, boblende musikalitet  og smittende energi serverer de tidenes beste «Rock & Roll» låter fra 50- og 60-tallet! I front står Heine Totland, en fremragende vokalist og entertainer.

"Rock & Roll er synonymt med urkraft, råskap og energi! Ingen formidler dette bedre enn den folkekjære artist og TV yndling, Heine Totland, og hans høyoktan Buddy Band ! Bli med i tidsmaskinen til da musikken definerte livsstilen på alle måter og få en real 50-talls vitamininnsprøytning med Heine Totland’s Rock & Roll Show"

Etter suksessen med musikalen «Buddy Holly The Musical» på Folketeateret i Oslo 2010, har Heine og Buddybandet hatt hundrevis av konserter med «Buddy Holly The Concert». Nå er de klare for å ta dette til nye høyder med mange flere låter fra rockens barndom og tidlige ungdom. Det er umulig å ikke la seg rive med når dette rocketoget setter avgårde !

 

High Red (tidl. Douglas Group) - med vokalist Adam Douglas i spissen

Smellfeit RnB og Soul fra et av Norges beste band !

  Bandet har rekordraskt rukket å bli en yndling både blant anmeldere og i bransjen for sine energiske og imponerende konserter med original-skrevet Soul/RnB av høy internasjonal standard.
High Red består av Adam Douglas, Iver Olav Erstad, Per Øystein Erstad og Jon Reidar Furulund

 

Majken Christiansen (DK) Band feat. Ulf Johansson Werre (S).

Swingjazz i verdensklasse !

Majken synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk. Uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning. Utdannet som skuespiller og sanger i Danmark, Norge og USA, har Majken alt som skal til for å gripe et publikum, det være seg i et teater, i en konsertsal eller i en liten klubb... I tillegg til at Majken kan denne musikken, sørger hennes til tider utadvendte og frekke syngemåte for at materialet får en ekstra dimensjon ! Majken skiller seg ut fra de fleste sangerinner her hjemme. Med seg denne gang har hun David Skinner (piano),  Stig Hvalryg (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer).

Ulf Johansson Werre er Sveriges reinkarnasjon av både Fats Waller og Jack Teagarden og er en meget dyktig og kjent trombonist, pianist OG vokalist ! Han søker alltid etter det rette ”groovet” som han finner i mange sammenhenger, alt fra tidlig New Orleans jazz til nåtidens poprytmer.

 

Frode Thingnæs Quintet med Tarjei Grimsby som gjestesolist.
Et superlag av musikere ! 

Kvintettens konserter henter i hovedsak materiale fra egne plateutgivelser, men også ispedd standardlåter fra jazzhistorien. Frode Thingnæs gikk bort 15. November 2012. Frode hadde i løpet av sin lange karriere opparbeidet seg en status som en av Europas dyktigste trombonister, arrangører og komponister innen jazz og populærmusikk. Kort tid etter at Frode døde, valgte de fire gjenværende medlemmene, Pete  Knutsen, Jan Erik Kongshaug, Magnus Thingnæs og Thor Andreassen å fortsette kvintetten i Frodes ånd og under samme navn, men med varierende gjestesolister. Den siste tiden har også Håvard Fossum spilt mer eller mindre fast med bandet.

Kort om superlaget; Magnus Thingnæs har sin musikalske bakgrunn  som elev av Henryk Lysiak og pianostudier ved Berklee University i Boston USA.
Jan Erik Kongshaug, bassist og komponist, er en svært etterspurt lydtekniker og er daglig leder av Rainbow Studio i Oslo som har blitt et samlingspunkt for verdens jazzelite.
Pete Knutsen, gitarist, komponist og arrangør, og Thor Andreassen, trommer, har spilt sammen i ulike band. De ble tildelt Spellemannsprisen i 1972 med Popol Vuh/Popol Ace, og har begge deltatt på en mengde studioinnspillinger.
Håvard Fossum har markert seg i norsk musikkliv etter musikkstudier i Trondheim og ved University of Miami samt lang erfaring som studiomusiker i USA.
Og på årets RIBBEjazz er det vår egen Tarjej Grimsby (trb) som er gjestesolist. Hem trenger neppe noen nærmere presentasjon her på berget !  

 

Prima Vista Social Club

Dette er et nytt, ellevilt underholdningsband som består av Oslos kanskje beste blåserekke, et hardtsvingende komp, og er frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Bandet spiller publikumsvennlig swing, blues, jump and jive, inspirert av popmusikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima og Louie Jordan som inspirasjonskilder. Elegant antrukket, men med mye show, gags, dansetrinn, såpebobler, kåring av dagens publikummer med fanfare osv :-) Prima Vista Social Club er på kort tid blitt en "snakkis" i jazz- og bluesmiljøet og har spilt konserter på bl.a Herr Nilsen, Buckleys og på Oslo Jazzfestival til strålende mottakelse fra publikum!

Bandet består av; Erik Eilertsen (trompet), Håvard Fossum (sax), Kristoffer Kompen (trombone), Svein Erik Martinsen (gitar/vokal), Jens Fossum (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer) 

 

Oslo Radio Orkester - Fra den tiden jazz var pop og musikken groovet i mono !

Bandet påstår at medlemmenes utseende egner seg best for radio! Publikum vil nok enstemmig hevde at det holder i massevis også på konsertscenen.  De musikalske prestasjonene holder i enda større grad.  Maken til originalitet og underholdningsverdi er det ikke lett å finne. Det meste av repertoaret stammer fra 20-50 tallet (av typen Paper Doll, Pennies from Heaven, Love for sale), men det hender at felespiller Øyvind drar igang en reinlender eller reel som kontrast.
De som likte tv-serien "Pennies from Heaven" eller som savner lyden av Kurér'en på kjøkkenbordet, har en hyggelig kveld i vente når disse radio-nette musikerne starter opp og gir oss en tidsreise til radioens barndom !

Oslo Radio orkester består av Tommy Stensrud (gitar), Otto Bratberg (gitar), Torbjørn Holte (bass), Jan Ellefsen (mandolin, dobro), Lars Birkelund (perkusjon), Trygve Beddari (trekkspill) og Øyvind Rauset (fiolin).

 

Håkon Graf Trio med Staffan William-Olsson.

 Du finner neppe mere funky trio med norske musikere enn denne med Haakon Graf - piano, Per Mathisen - bass og Erik Smith - trommer. Dette er trøkk, spilleglede og tøffe groover som man sjelden eller aldri hører maken til her i landet. Trioen topper laget på RIBBEjazz med Staffan William-Olsson, svensk gitarist; som blant annet har  vært med i fusiongruppen Hawk on Flight og samarbeidet med blant andre Bob Berg, Lee Konitz og Palle Mikkelborg. Han flyttet til Oslo i 1986 og var blant annet med i hardrockgruppen Sons of Angels. Fra 1992 har han vært med i souljazzgruppen The Real Thing i tillegg til en rekke andre band.

Haakon Graf er kanskje en av de fremste piano keyboard artistene vi har Norge. Han holder til for det meste i Los Angeles og dette er en av få konserter trioen har sammen. Trioen spiller en mix av groovy, funky musikk ispedd impulser fra brasiliansk og cubansk tradisjon.
Haakon Graf Trio spiller orginalmusikk av Haakon Graf, en legende i norsk musikkliv. Haakon har siden 70 tallet vært en markant skikkelse i flere sammenhenger som keyboardist i bandet Ruphus, med Jan Garbarek, Terje Rypdal og i senere tid med Paul Jackson, Mike Clark, Airto Moreira, Flora Purim, Frank Gambale og Dennis Chambers for å nevne noen. De siste årene har han bodd i Los Angeles og har på kort tid blitt en velkjent musiker og produsent i musikkmetropolen.
Med seg i trioen har Haakon Erik Smith og Per Mathisen, to av landets desidert mest brukte musikere med karrierer som strekker seg langt utenfor landegrensene.

Erik Smith er en av landets mest profilerte trommeslagere og har en allsidig karriere uten sidestykke i Norge. Han har siden tenårene vært en av de aller mest brukte session/turne musikerne i landet og har jobbet med alt som kan krype og gå av artister og musikere i en rekke genre. Erik har også skapt seg et navn utenfor landegrensene blant annet som foredragsholder og clinic musiker. Han har medvirket ved Yamaha Groove Night i USA og holdt foredrag to ganger ved verdens mest prestisjefylte tromme evenement PASIC i 2004 og 2008. Her delte han plakaten med trommeslagere som Roy Haynes, Steve Ferrone, Chad Wackerman, Antonio Sanchez og Manu Katche. Erik er mottaker av Spellemannsprisen og fikk nylig æresprofessorat ved et av Kina´s eldste universiteter.

Per Mathisen har i mer enn 20 år vært en av landets travleste bassister. Han er like komfortabel både med el. bass og konstrabass. Han har jobbet med et utall musikere og artister i inn og utland, bl.a. Alex Acuna, Terri Lyne Carrington, Bill Bruford, Mike Stern, Gary Husband, Hiram Bullock, Marylin Mazur, Joseph Williams og mange fler. Per er utdannet fra Berklee College of Music i Boston og konservatoriet i Trondheim.

 

Staffan William-Olsson, svensk gitarist; har blant annet vært med i fusiongruppen Hawk on Flight og samarbeidet med blant andre Bob Berg, Lee Konitz og Palle Mikkelborg. Han flyttet til Oslo i 1986 og var blant annet med i hardrockgruppen Sons of Angels. Fra 1992 har han vært med i souljazzgruppen The Real Thing.  Album under eget navn: Three Shades of Blue (1995), Smile! (1998), Oak Road Boogaloo (2000) og Pop! (2002).

 

Stina Stenerud & Her Soul Replacement

Stina Stenerud & Her Soul Replacement er et møte med ektefølt soul, RnB, funk og gospel. De tar oss med tilbake til soulmusikkens røtter, men med egenkomponerte låter i et moderne lydbilde. Stina Steneruds stemme er som skapt for denne musikken; rå og energisk når det kreves, varsom, varm og full av lengsel når alt roes ned. Backet av en klassisk bandbesetning forsterket med både korister og blåserekke treffer hun publikum med en musikalsk kraft av de sjeldne.

Det koker alltid når Stina Stenerud & Her Soul Replacement er på scenen. De har gitt ut 2 album og slapp singelen "Stay by My Side" i august 2015, der RB trillet en 5-er for singelen og mente at gruppa er på sporet av sin egen soulsjanger. Og så langt har singelen blant annet vært å høre på NRK P1, Radio Metro og Ordentlig Radio. Nå er de igjen aktuelle med singelen «Close Your Eyes».

 

Solid Comfort - Frontfigur Stein Stokke og bandet serverer alltid dampende het og svingende autentisk blues med særpreg.

Med mer enn 100 års samlet spilleerfaring blir det alltid hett og svingende når dette meget erfarne bandet leverer sin ekte varierte blues med røtter i bluesens bredde og historie. Med fokus på hovedsaklig egne låter, 2 sangere, slidegitar, munnspill og et fjellstøtt komp, har de skapt seg et eget sound og høster lovord på landets bluesklubber og scener overalt hvor de spiller.

Stein Idar Stokke - vocal/harmonica, Ronny Aagren - vocal/guitar, Roar Paulsberg – bas, Børre Arveng - drums

 

INGEN RIBBEJAZZ UTEN DETTE POPULÆRE BANDET !

Fat Fred & The Possumhunters – have fun, go mad !

Fat Fred & The Possumhunters - Et høyenergisk, svingende liveband, med Fredrik "Mad Man" Johansen i front, serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene. Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll!

Vokal: Fredrik "Mad Man" Johansen, Piano: David Skeie, Gitar: Joachim Svendsen, Kontrabass: Erlend Hølland, Trommer: Pål Emil Berg


Foto:Ronny Østnes

 

Soulstation - Ekte sprudlende soul-gospel perler og klassikere med 9 musikere og sangere under ledelse av Arild Stav.

Arild Stav har spilt saksofon for et utall kjente artister fra inn- og utland. Han er en velkjent figur i  musikkmiljøet i Lillestrøm, men hans solide bakgrunn som arrangør og bandleder har gitt ham et navn langt utenfor bygrensene. Rett som det er dukker han også opp som orkesterleder i TV-programmer.
Soulstation har hatt bejublede opptredener tidligere både på RIBBEjazz og Byfesten. Bandet fremfører ekte sprudlende soul-gospel perler og består av 9 musikere hvorav tre front vokalister som representerer noe av landets ypperste vokal kvaliteter innenfor nevnte sjanger ! Har blir det klassikere av gospel legenden Andrae Crouch, som allerede som 14-åring skrev ”The Blood Will Never Lose Its Power” og ”My Tribute”, som er blant verdens mest spilte sanger. Crouch har jobbet med Michael Jackson, Madonna, Elton John og Diana Ross og regnes av mange som den moderne gospelmusikkens far. Eller hva med klassikeren og den internasjonale hit’en  ”Oh Happy Day”, innspilt og udødeliggjort av Edwin Hawkins Singers i 1969.

Av sangerne finner vi bl.a. Lisa Strandengen som tidligere har sunget i blant annet Oslo Gospel Choir og koret fast for gruppa D´sound. Hun er også kjent for sin Grand Prix deltakelse i 2004.

 

 

Funk My Life - Lillestrøms ledende Funk-alliance tøffere enn noensinne !

Med et friskt repertoar av både gamle, kjente FML-låter og noen nye ting, er FML klare for å levere bedre enn noen gang. Dette er konserten du vil snakke om i mange dager etterpå ! Vårt lokale funky partyband med tidligere elever ved Lillestrøm VGS ble etablert høsten 2011 og tok publikum fullstendig med storm da de debuterte. De har spilt flere konserter på Romerike, bl.a. på Byfesten og RIBBEjazz, og covrer artister som bl.a. Soulive, Michael Boublé og Marcus Miller. Jon Krogvold står som vanlig i front med sin fantastiske stemme, groove-general Lars Takla på trommer, Mugisho Nhonzi stiller med noen frekke og heite basslinjer, Anders Pedersen med eminente gitartoner og Edvard Synnes på både orgel, rhodes, piano og synth !
Selvfølgelig har de også en cool blåserekke som gir bandet det rette trøkket og soundet !

 

Modne Menn & Sønner - 70-talls coverband som spiller pop, soul, jazz og R&B.

Finn frem danseskoene og swing deg til bl.a. noen av de cooleste Motown låtene fra 70-tallet.  Dette blir RIBBEjazzens hoftevrikkende grooveparty - spekket med heftig soul, funk og pop avløst av de smekreste ballader.

 

Kim Therkildsen drar i gang rock'n roll, blues, boogie, country og ballader med kassegitar så det er en fryd å høre på !

Med en god dose godt humør og spilleglede og et repertoar på flere hundre låter som spilles uten jukselapp !
Slikt blir det alltid stemning av.

Kim Therkildsen har holdt på med musikk siden midten av 70-tallet. Med dyp og uttrykksfull stemme og en proper kompgitar har han både som visesanger, dansebandvokalist, rockesanger etc. holdt på med musikk i band som BEEMS, JIM ODWINS, ØRATADOM, D.BANDET og GARASJEBANDET. Som trubadur, med sin trio THE HARMOPHONES og med kvintetten GET RYTHM! har han vært med på å sette sitt preg på musikklivet på Østlandet i mange år.

Høsten 2012 var Kim deltaker i den storslåtte landsfinalen i låtskriverkonkurransen Bandwagon i rockebyen Namsos, Regionsvinner fra Østlandet, Kim Therkildsen, leverte ei flott framføring av sin egenkomponerte låt "Suitcase by the Door". Sammen med elleve andre artister i finalen i NTE Arena i Rock City, konkurrerte Kim om hvem som hadde Norges beste låt. Dessverre holdt ikke opptredenen til seier i denne landsdekkende konkurransen. Den høsten har Kim nylig hatt release på en singel med to låter som RB omtalte som både proft og delikat.

 

RIBBEjazz bandet består i år av Anna B. Sælen (v), Sigrid Aftret (s) og Petter Berg Aspen (g).

Trioen er nyoppstartet for anledningen og byr på jazz-standardlåter og en dæsj norske kjenninger fra film/revy fra midten av det forrige århundret. De lover variert musikk med både vokaljazz og instrumentaljazz i Teatertorget under pausene i Stjernesalen.

 

Eirik B. Svela Trio sørger for behagelig taffelmusikk og laidback stemning.

 Hvis du vil spise under årets  RIBBEjazz; Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter - disker opp med deilig mat. Her er det rift om plassene, så bestill bord !

 

  LAST NED KOMPLETT PROGRAM MED TIDER 
Klikk her !

BESTILL OG KJØP ONLINE - NÅ !
SPAR INNTIL KR.120,- PR BILLETT FØR 01.DES.

 

SPIS OG DRIKK GODT !
Også i år kan du bestille bord og spise på RIBBEjazz 29.12. Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter disker opp med en deilig a la carte meny.
Bordsetting kl. 18.00 eller kl. 20.30. For bordreservasjon:
ribbejazz@scene5.no | Telefon – 95 97 91 93

Våre støttespillere 2015;
Sandven Oslo AS, Skedsmo Kommune, LillestrømBanken, SLM (Svindal, Leidland og Myhrer), Myrdahl og Sveen A/S, Rema 1000 Kanalveien,
3M Norge AS og Peppes Pizza

 

KUN 12 MIN. MED TOG FRA OSLO S !
(klikk og se her)

 (KLIKK PÅ LINKEN UNDER FOR Å LESE MER OM FJORÅRETS OG TIDLIGERE ÅRS ARTISTER OG BAND)
 

 

( Klikk her for å se program og presseomtaler fra tidligere år )