SETT AV DATOEN FOR ÅRETS ©RIBBEjazz nå:
FREDAG 29.12

RIBBEjazz - kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid - skal i år arrangeres for 12. gang og skal som alltid ha et bredt musikalsk utvalg.
Dette blir en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz. Her skal det være noe for enhver smak og i år topper vi programmet i anledning 10-års jubileet !

  PROGRAM 2017  


  

RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

16 BAND FRA 6 FORSKJELLIGE SCENER
OVER 100 MUSIKERE TOTALT - HER ER ÅRETS PROGRAM !

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets utgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 12. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

 

Legendariske Undertakers Circus markerer sitt 50-års Jubileum
på årets RIBBEjazz !

Undertakers Circus ble startet høsten 67 på Lillestrøm av medlemmer fra 2 lokale ”beatband”. Tre fra The Undertakers (Frank Myrseth, Erik Thoen og Thor S.Greni) og 3 fra The Cydicats (Stein Gudmundsen, Ketil Gulbrandsen og Geir Kristiansen). Repertoaret var i starten sterkt insiprert av amerikansk soul, funk og R&B og bandet debuterte på  ”Club Darryl” i kronprinsens gate, Oslos første ”souldisco” med et meget internasjonalt og fargerikt klientell. UC versjon 1 platedebuterte på Barry Mathesons Continental Records våren 68 med 2 Curtis Mayfield covers ”Gotta get away” og ”little boy blue” (CR1007)! Begge låtene ble innspillt i Arne Bendiksens Studio på 1 dag med en 4 spors Rewox med Jan Erik Kongshaug ved spakene og som produsent. Med var en 5 manns båserekke (Pelle Lindstad, arr.og trp, Claus Nissen Riiber på trp, Ivar Hovden og Arne Engesvold på saxer, samt Jonny Torp og Wiggo Nilsen på trombone.

Denne besetningen la grunnlaget for Lp en ”Ragnarock” med eget materiale med tekster på norsk og nynorsk! som ble utgitt på Polydor Records i 1973.

I NRK’s serie om norsk rock innledes sekvensen om progrock med nettopp tittelkuttet fra Undertakers Circus’ legendariske LP Ragnarock og Aftenpostens anmelder skriver ved utgivelsen av ”Ragnarock” på CD 2004: Dette er ”progrock med soul i kantene” en klassiker innen norsk rock er nå endelig tilgjengelig på CD. "Ragnarock" ble nyutgitt på vinyl i fjor og vil være å få kjøpt på konserten.

 Jubileumsbesetningen;

Stein Gudmundsen - voc, Thor S. Greni - voc, Frank Myrseth - git, Tom Danielson - git, Frode Kildal - tr, Rune Endal – bass, Lasse Hafrager – keys, Svein Greni – sax, Tarjei Grimsby – trb, Bjørn Asper – trp, Sigrid Aftret -  sax, Kim Koppel – trp.

 

Fjorårets Stjernekamp-vinner Knut Anders Sørum med band
til årets RIBBEjazz !


For en stemme ! For en artist ! Knut Anders Sørum ble i oktober 2016 den første mannlige artisten som vant NRKs Stjernekamp. At Totningen kan synge og har scenetekke er det ingen tvil om. I beste sendetid på lørdagskveldene sjarmerte han et helt land. 29. desember sørger han og bandet for festgaranti på årets RIBBEjazz. Totningen stiller med bandet sitt i Stjernesalen med musikken hele Norge har falt pladask for.

Med sin store stemme, formidlingsevne og trivelige vesen har Sørum sjarmert hele Norge. De siste 20 årene har han levd og virket som artist, låtskriver og musiker. En kritikerrost Prøysen-plate i 2010 ble etterfulgt av en soulplate med egenkomponerte låter på totning-dialekt i 2013. Dette førte blant annet til det ærefulle oppdrag som oppvarmingsartist for Stevie Wonder på Kongsberg Jazzfestival. Tidligere har vi også opplevd ham i Grand Prix hvor han vant den norske finalen i 2004 og representerte Norge i Eurovision Song Contest 2004 i Istanbul. I løpet av de tretten årene imellom har han sunget gospel og soul, gitt ut to soloalbum og levert en drøss med konserter og opptredener i profilerte TV-programmer. Han har også vært den mannlige vokalisten på Skal vi danse på TV 2 og deltok i The Voice på TV 2 i 2012.

Sørum lanserte i fjor høst albumet «Audiens 1:1», også dette på dialekt. Her serverer han innovativ groovy pop med soulvokal, skrevet av Sørum selv og produsert av legendene Kjetil Bjerkestrand og Erik Hillestad.

 

Birgitte Soojin All Star Team

En av Danmarks mest etterspurte vokalister som har blitt plassert på øverste jazzhylle av den danske presse.

Dette er en konsert vi har jobbet lenge med å få til og vi gleder oss stort til dette besøket på årets RIBBEjazz !

Birgitte er blitt en av Danmarks mest etterspurte vokalister og hun har vært solist med Danmarks Radios Big Band samt med eget band på festivaler i bl.a. Tyskland og Sverige. Hun har blitt plassert på øverste jazzhylle av den danske presse, sammen med Cæcilie Nordby, Sinne Eeg, Mads Mathias og Caroline Henderson.

Med seg på denne konserten har hun et stjernelag bestående fra Danmark av Ida Hvid på bass og gitaristen Per Møllehøj Fra Norge har hun håndplukket pianisten Anders Aarum og Hermund Nygård på trommer.

Hva gjør man når man kan synge jazz som om man født i USA og tidsmessig befant sig i 1955 eller deromkring? Men man er en koreansk-født norsk kvinne som flyttet til Danmark for å studere teologi og endte opp som jazzsangerinne med flere danske Grammy-nominasjoner på samvittigheten. Tjaah...? Birgitte Soojin ser ut til å ha funnet en løsning på det problemet ! Ikke verdens vanligste livshistorie, men definitivt en minneverdig en. Og det er vi sikre på at konserten hennes på årets RIBBEjazz også blir.

33-årige Birgitte Soojin tar seg ikke til takke med de forventede jazzkonvensjoner. Selv om hun har utgitt 4 kritikerroste album er hun ikke et kjent navn i Norge. Men det blir hun garantert ! Den norske, koreanskadopterte, danskboende teologi studenten som endte som stjerne på den danske jazz himmel er en sjeldenhet. Med hennes mørke, inderlige, ærlige fasong har hun vunnet det danske publikum og presse med stor jubel. Soojins evne til å skape ny musikk av gamle sanger er enestående. Det er som om hun gjenoppfinner musikken og synger den som om hun selv hadde skrevet den. Fra det vilde energiske til det helt stille og inderlige inviterer hun sitt publikum med på en reise som får oss til å elske jazz enda mere enn vi trodde vi kunne. 

”Birgitte Soojin legger seg ikke opp mot tidligere fortolkninger, nærmest er det, som om hun gjenoppdager sangene, og denne gjenoppdagelsen merker man i høy grad som lytter”, skrev Berlingske om hennes siste album, og vi kunne ikke vært mer enige.

 

Vigdis Wisur med band – Fra ABBA show på Byfesten
til ”A Tribute to Eva Cassidy” på årets RIBBEjazz !

 

 Vigdis Wisur har vært en lokal ”stjerne” i Østfold i mange år med et titalls hovedroller på samvittigheten. Hun har trukket fulle hus på alt fra ”Sweet Soul Music” via ”ABBA-The Journey” til ”Disco Inferno” og sin egen ”Jul á la Vigdis” Men alt forandret seg etter at hun så en dokumentar om Eva Cassidy på NRK, siste mandag i oktober-2001. Tre måneder senere så den første ”A tribute to Eva Cassidy” – forestillingen dagens lys. Responsen var enorm, - ikke bare fra presse og publikum, men fra Eva Cassidy-fans verden over. Kritikerne skamroste artisten med å kun gi 5 og 6`re på terningen. Det har blitt to turnéer i Sør- og Midt-Norge med Eva Cassidy-hyllesten, tilsammen over 100 konserter, - enten med fullt band eller som en akustisk duo. Hennes hyllest til Eva Cassidy, har bragt Vigdis til Island for å møte Eva’ bror, Dan, og til Washington, der hun ble invitert hjem til Eva’s foreldre. Konserten er en liten reise I Eva’s liv og hennes tilnærming til musikken og kunsten, fortalt av Vigdis.

Hun har siden reist på turné i trespann med Yngvar Numme og Tor Erik Gunstrøm med “Swingende Gla´skap”. Hun har deltatt to ganger i “Beat for Beat”. Høsten 2003 gjorde hun sin første av flere konserter med selveste Robert Wells, den svenske pianisten med verden som arena med sine gigantiske musikalske forestillinger. Julen 2007 så debutalbumet “Both Sides” dagens lys.

Bandet består av: Vigdis Wisur, Erik Smith, Frode Mangen, Roger Moland og Frank Wisur.
Kor: Jenny Mathilde Johansen, Kari Johanne Sølsnes og Birgitte Gjerløw.

 

SJARMERENDE "SISTA TEEDY" FRA NEW ORLEANS ENDELIG PÅ RIBBEJAZZ !

Lars Frank kvartett feat. Tricia "Teedy" Boutté (US)

Lars Frank kvartett spiller hardtsvingende jazz med influenser fra New Orleans og 30/40-tallest stilskapere som Coleman Hawkins og Lester Young. Lars Frank er saxofonist og klarinettist kjent fra band som Ytre Suløens Jass-Ensemble, Jazzin Babies og Union Rhythm Kings. Han mottok i 2016 den japanske solistprisen Kobe Jazz Street award og var for øvrig den første som mottok Jazzklubbens egen UNGjazz-pris i 2005.

 Lars Frank kvartett består av Lars Frank - saxofoner og klarinett, Torgeir Koppang -  Piano, Svein Otto Aarbostad - Bass og Marcus Lewin - Trommer

Tricia Boutté tilhører den berømte Boutté familien av musikere og vokalister fra New Orleans.  Som de fleste svarte vokalister fra jazzens fødeby, har hun vokst opp med gospel og tradisjonell New Orleans jazzmusikk og  repertoaret hennes dekker jazz, standards, R&B, pop, soul, gospel og Caribbean musikk. Hun har spilt med flere av verdens ledende jazzmusikere som Fats Domino og Harry Connick. For mange år siden kom hun i kontakt med Ytre Suløens Jassensemble (etablert i 1971) som har frekventert New Orleans i en årrekke. I dag er hun fast vokalist med gruppen og flyttet for noen år siden til Norge – til Sula på Sunnmøre. Hun har turnert land og strand rundt og deltatt på de fleste store jazzfestivalene i Norge med Ytre Suløen. Flere turneer rundt i Europa har det også blitt.  En gang i året er hun tilbake i New Orleans for å delta på de to store jazzfestivalene der, French Quarter Festivalen og New Orleans Jazz & Heritage Festival (verdens største jazzfestival). Tricia ble mye omtalt etter at orkanen Katrina tok alt hun og familien eide.

 

Kari Svendsen - Folkekjær visesanger og selve symbolet
på munterhet i norsk visekunst !

Oslo jenta Kari Svendsen er en av våre mest folkekjære artister. En energibunt med sjarm, smittende humør og glimrende banjospill. Hun er selve symbolet på munterhet i norsk visekunst.  Kari startet sin musikalske karriere som tenåring i 1966, og var med på å starte visegruppen Christiania Fusel & Blaagress i 1968. Samme år gjorde hun sin platedebut med denne gruppen. Hun framsto for alvor som visesanger av format på albumet ”På stengrunn” (1973) – en hyllest til dikteren Rudolf Nilsen, og i 1978 kom hennes første soloplate ”Kari Svendsen”. 

På 80-tallet gjorde Svendsen stor suksess med en forestilling der hun sang seg gjennom slagere fra gamle, norske spillefilmer. Denne kavalkaden resulterte i CD-en Kari går til filmen (1991). På 90-tallet slo hun seg sammen med tre gode kolleger – Klevstrand, Ofsdal og Kjetil Skaslien – og laget forestillingen Tigerbalsam. Dette var en ny kavalkade, denne gang over byviser og revynumre fra Oslo de siste 75 år. Forestillingen ble til en fast gruppe, Gatesangerne, noe som igjen førte til plateinnspillinger. Hun er spesielt kjent for å holde de norske revyvisene i hevd, særlig de av det munnrappe slaget.

 

Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters utvidet med blåserekke

Spicy & Hot – 20 years on the road !

Spicy mix av Blues, Rock`n Roll og Soul, ispedd en dash Zydeco & Tex-Mex. Bandet ble startet i 1991 av JTL, og innholdt over en periode bla musikere som, Vidar Busk, Palle Wagnberg, Frode Larsen og Per Eriksen.I 1995 utga de sin første innspilling, med tittelen ”Buckshot Hunters”, albumet solgte bra og la grunnlaget for en utstrakt turnevirksomhet. Over mange år har bandet turnert over hele Scandinavia, og til så fjerne plasser som Svalbard og Australia, og blitt like godt mottatt overalt. Bandet kommer med en rykende fersk vinyl release til årets RIBBEjazz; «20 years on the road with the Buckshot Hunters». Gjør deg selv en tjeneste, dette må du oppleve live !

Jan Tore Lauritsen -vokal/trekkspill/munnspill, Espen Liland – gitar, Ian Fredrick Johannesen – gitarer, Morten Nordskaug – bass/vokal og Jon Grimsby, trommer/vokal.

Blåserekke; Børge-Are S. Halvorsen – saksofon, Bjørn Asper – trumpet og Tarjei Grimsby - trombone.

 

Et nytt og spennende prosjekt fra Rydland-brødrene på årets RIBBEjazz
Soul-musikken slik den skal være - med sjel !

Bandet ble startet i 2017 med det formål å spre god musikk fra de gyllende Motown-tider, og alle musikerne er håndplukket fra øverste hylle. Gutta er involvert i diverse små og store show, TV-produksjoner og prosjekter, og har i tillegg jobbet med nasjonale og internasjonale artister som; Adam Douglas, Leif Anders Wentzel, Chris Medina, Jørn Lande, Odd René Andersen, Tommy Fredvang, Shining og Jørn Hoel, for å nevne noen.
Det er duket for en sprudlende musikalsk opplevelse! Soulpranos leverer et levende show, med Christer Mørkved i front. Nå kan du bare glede deg til å få den gode gamle soul-musikken slik den skal være: med sjel!
Opp fra stolene og ut på gulvet- her blir det soul-fest!

Bandet består av: Christer Mørkved – vokal Ole-Christian Rydland – Trommer Magnus Rydland – Gitar Ruben Fredheim Oma – Bass Lars Støvland – Keys

 

INGEN RIBBEJAZZ UTEN DETTE POPULÆRE BANDET !

Fat Fred & The Possumhunters – have fun, go mad !

Fat Fred & The Possumhunters - Et høyenergisk, svingende liveband, med Fredrik "Mad Man" Johansen i front, serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene. Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll!

Vokal: Fredrik "Mad Man" Johansen, Piano: David Skeie, Gitar: Joachim Svendsen, Kontrabass: Erlend Hølland, Trommer: Pål Emil Berg


Foto:Ronny Østnes

 

The Soul Orchestra
Joe Cocker tributeband

Bandet stiller med 11 musikere, deriblant full blåserekke. Dette er et Joe Cocker tributeband som spiller låter fra hele hans karriere. Soul Orchestra har høstet mye godord både fra publikum og presse for sine konserter. Bandet oser av spilleglede. Her blir det soul, groove og skikkelig trøkk - dette er virkelig noe å glede seg til!

Bandet består av: Geir Fagermoen - Lead Vocal, Ingar Mærli - Bass og vocal, Torbjørn Enget - Guitar, Espen Schulze - Piano/Synth, Erik Musum - Drums, Ann Kristin Lorentzon - Backing Vocal, Linda Beate Høgenes Bergquist - Backing Vocal, Geir Musum - Saxophone, Vigdis Aaserud - Trumpet, Mona Fagermoen - Trombone og Mette Moseby - Trombone

 

Marius Lien Band fra Nes på Romerike.
 
Fengende blues, med hovedvekt av Memphis, Chicago og West Coast

Marius Lien Band er en trio fra Nes på Romerike, bestående av Marius Lien-gitar/vokal, Rune Lien-bass og Odd Arne Klungseth-trommer. Repertoaret består av blues musikk, med hovedvekt av Memphis, Chicago og West Coast Blues, hvorav en god andel er egenkomponerte låter som fenger publikum. Tidligere har bandet spilt på en rekke scener og bluesklubber rundt om på Østlandet. Marius Lien Band har en god kjemi på scenen med mye energi som smitter over på publikum, og lover et show som er verdt å få med seg!

«Marius må være det største som har skjedd i norsk bluesverden på lenge. Helt utrolig å oppleve en 17-åring som framfører blues på denne måten»

-LaagenDelta bluesklubb, Bluesnews 2017

 

Sugar Anne & Her Good Rocking Daddies

Romeriksveteraner med RnB, Soul og Jazz.

Bandet ble først til som et prosjekt etter en forespørsel fra Skedsmo Bluesklubb og Lillestrøm Jazzklubb. De to klubbene ønsket å feire skuddårskvelden 2004 på Roots i Strømmen med et velspillende rhythm & blues – band, og repertoaret skulle bestå av nyarrangerte låter fra 1940-, 1950- og 1960-tallet. Magne Storløkken («fatter’n») valgte ut låtene fra den ekstremt rikholdige katalogen, mens Jarle Storløkken («junior») arrangerte alle låtene for det nystarta bandet. Her fikk blåserekka de melodiene og riffa som f.eks. gitar og munnspill hadde på originalinnspillingene!

 

Funk My Life - Lillestrøms ledende Funk-alliance tøffere enn noensinne !

Med et friskt repertoar av både gamle, kjente FML-låter og noen nye ting, er FML klare for å levere bedre enn noen gang. Dette er konserten du vil snakke om i mange dager etterpå ! Vårt lokale funky partyband med tidligere elever ved Lillestrøm VGS ble etablert høsten 2011 og tok publikum fullstendig med storm da de debuterte. De har spilt flere konserter på Romerike, bl.a. på Byfesten og RIBBEjazz, og covrer artister som bl.a. Soulive, Michael Boublé og Marcus Miller. Jon Krogvold står som vanlig i front med sin fantastiske stemme, groove-general Lars Takla på trommer, Martin Ulltang stiller med noen frekke og heite basslinjer, Fredrik Svabø med eminente gitartoner og Edvard Synnes på både orgel, rhodes, piano og synth !
Selvfølgelig har de også en cool blåserekke som gir bandet det rette trøkket og soundet, bestående av Lauritz Lyster Skeidsvoll - sax, Niklas Joelsen - trombone og Henrik Åsaune - trompet !

 

RIBBEjazz bandet består i år av SKIFER.

Skifer er et ungt lokalt jazzband med tidligere elever fra musikklinja på Lillestrøm VGS. De spiller musikk i stilen jazz og jazzinspirert pop. De leverer alltid fra øverste hylle. Her kan du forvente avslappende men diggbar musikk i massevis !

Skifer består av Elisabeth Krohn-Hansen (vokal), Aksel Rønning (saksofon), Johan Bakke Eidem (gitar), Eskild Okkenhaug (bass) og Petter Lundby Nilsen (trommer)

SKIFER sørger også for behagelig taffelmusikk og laidback stemning
på Scene 5 fra kl.18.00.

Hvis du vil spise under årets  RIBBEjazz; Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter - disker opp med deilig mat. Her er det rift om plassene, så bestill bord !

 

  KOMPLETT PROGRAM MED TIDER 
Klikk her !

BESTILL OG KJØP ONLINE - NÅ !
SPAR INNTIL KR.120,- PR BILLETT FØR 01.DES.

 

SPIS OG DRIKK GODT !
Også i år kan du bestille bord og spise på RIBBEjazz 29.12. Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter disker opp med en deilig a la carte meny.
Bordsetting kl. 18.00 eller kl. 20.30. For bordreservasjon:
ribbejazz@scene5.no | Telefon – 95 97 91 93

Våre foreløpige støttespillere 2017;
Myrdahl og Sveen A/S, Peppes Pizza

 

KUN 12 MIN. MED TOG FRA OSLO S !
(klikk og se her)

 (KLIKK PÅ LINKEN UNDER FOR Å LESE MER OM FJORÅRETS OG TIDLIGERE ÅRS ARTISTER OG BAND)
 

 

( Klikk her for å se program og presseomtaler fra tidligere år )