ÅRETS ©RIBBEjazz ER AVLYST
 ONSDAG 29.12.2021

15 ÅRS JUBILEUM

        

RIBBEjazz - kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid – skulle i år feiret 15-års jubileum, men vi har dessverre sett oss nødt til å avlyse årets arrangement pga. sterkt økende koronasmitte i vårt område og nylig pålagte regionale tiltak fra myndighetene som gjør at arrangementet dessverre ikke kan gjennomføres.

Covid-19 situasjonen og kraftig økende smitte i Norge, har ført til at det 3.desember ble innført følgende regionale tiltak, som gjelder i Lillestrøm kommune:
 

  • Antallsbegrensninger for innendørs arrangementer uten faste tilviste plasser med inntil 600 (i kohorter på 200).
  • Krav om bordservering av alkohol for serveringssteder og arrangementer som har skjenkebevilling.
  • Krav om at alle gjestene har sitteplasser på serveringssteder som har skjenkebevilling.

RIBBEjazz er et mingle-arrangement (en festival) uten faste tilviste plasser. Gjeldende tiltak om begrenset antall publikum i saler og fellesområder, samt nasjonale retningslinjer og råd om å holde en meters avstand til andre, lar seg dårlig kombinere med en festival av vår størrelse og type, som normalt trekker 800-1000 mennesker. Så lenge vi ikke vet hva vi har å forholde oss til på festivaldatoen den 29. desember, blir det helt håpløst både å planlegge og gjennomføre et slikt arrangement.

Det er derfor med tungt hjerte Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter har besluttet å avlyse RIBBEjazz 2021, hvor vi i år skulle feiret 15-års jubileum. Men vi håper og tror at vi kan komme sterkt tilbake neste år!

Alle som har forhådskjøpt billetter vil motta en mail fra Kultursenteret med info om refusjon og tilbakebetaling. Alt. send spm. til billett@lillestrom-kultursenter.no

       

RIBBEjazz er en musikalsk romjulsfest, med et bredt musikalsk utvalg.
Kall det like gjerne en Byfest vinterstid!

 Har du savnet Byfesten er dette en forsmak på neste års musikalske fest!

 RIBBEjazz har alltid hatt et bredt musikalsk utvalg. Dette er en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz. Her skal det være noe for enhver smak med musikk i mange sjangere fra både lokale band og nasjonale stjerner! I år kan skal vi også feire at det er 15 ÅR siden RIBBEjazz ble arrangert første gang! Utsolgt på 10-års markeringen, 1100 billetter ble revet vekk! Da sier det det seg selv at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre årets RIBBEjazz under rådende forhold !

Ikke minst er RIBBEjazz, i likhet med Byfesten, en sosial happening og super mulighet til å møte kjentfolk du kanskje ikke har sett på lenge etter over ett år med smitteverntiltak og forbud mot store sammenkomster, live-konserter og festivaler.

 

  

       


RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 16 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

14 BAND FRA 6 FORSKJELLIGE SCENER
OVER 100 MUSIKERE TOTALT - PROGRAMMET OPPDATERS FORTLØPENDE

FOR MER OMTALE AV HVERT BAND TBA;

 

KOMPLETT PROGRAM MED TIDER TBA
Klikk her !

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets utgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 15. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

   

 

Legendariske og en institusjon i norsk musikkliv:

NEW JORDAL SWINGERS

Norges lengstlevende og sammenhengende

aktive rock'n roll-band !


 

Eigil Berg, John Kolloen, Svein Finjarn, Bjørn Kristiansen og Ole Marius Melhuus entrer scenen på RIBBEjazz 29.12 sammen med sitt A-lag av en blåserrekke; Tarjej Grimsby, Bjørn Asper og Tore Krok Nielsen. Du kan bare begynne å glede deg !
(Foto: Per Ole Hagen).

Det er duket for et møte med gamle helter på årets RIBBEjazz. Legendariske New Jordal Swingers er en institusjon i norsk musikkliv. Etter over 40 år i bransjen er New Jordal Swingers Norges lengstlevende og sammenhengende aktive rock'n roll-band - "survivors" i ordets rette forstand! I norsk sammenheng er NJS enestående. Med over 4.000 konserter og 26 album gjennom flere ti-år har bandet hatt enorm suksess med sin musikk.

Backingband for rock’n’roll-legender som Chuck Berry, James Burton og Scotty Moore, ansvarlig for filmmusikken i kultfilmen «1958», uslåelige rekorder i radioens Norsktoppen og Europatoppen og åpning av Oslo Konserthus, Grieghallen i Bergen og Drammenshallen er bare noen av merittene bandet kan se tilbake på. En rekke hits befestet bandets posisjon, og på 70- og 80-tallet tronet New Jordal Swingers øverst både på popularitetsavstemninger, radiolister og salgslister.

Pop-/rockebandet fra Oslo ble etablert i 1973 der Eigil Berg (vokalist, pianist og låtskriver) og John Kolloen (trommer) har vært med fra starten av. Her i Norge fikk nok mange sitt første møte med rock’n roll da de hørte New Jordal Swingers på scenen og på plate. Dagens scene-utgave av bandet leverer nå alle de største NJS-kjenningene, hentet fra bandets omfattende plateproduksjon. Fra «Hold On!» (1974) fram til nyere NJS-hits fra det kritikerroste NJS-albumet ”11 sanger”. Det hele selvsagt ispedd en solid dose klassisk rock’n roll og gitarinstrumentaler. 

Det ligger an til en minnerik aften med NJS på årets RIBBEjazz 29.12 !

 

T O B B

Omtales ofte som Norges beste liveband !

TOBB omtales ofte som Norges beste liveband og spiller fengende rock, groovy funk og smektende soul. (Låtene er proppfulle av blås og vokalarrangementer – samt et tett komp.) I blåserekka finner vi bl.a. Skjettengutten Tarjei Grimby på trombone, vokalisten Frode Vassel deltok i siste års The Voice mens Trond Nagel Dahl på Keys er kjent for de fleste fra NRK1’s Beat for Beat.TOBB slapp sitt nye album «Overrated», og feiret med releasekonsert på Rockefeller 16. juni. Forrige album «True To Our Sound» kom i 2015, og ble veldig godt mottatt. Tidligere følgere av bandet vil kjenne igjen de nye låtene, som er proppfulle av blås og vokalarrangementer – samt et tett komp.

TOBB gleder seg nå til å komme ut igjen og presentere ny musikk – med låter fra bandets alle tre plater – alle med originale låter fra det som har blitt omtalt som Norges beste liveband!

TOBB er:
Frode Vassel (vokal)
Javed Kurd (gitar)
Lars Endrerud (bass)
Trond Nagell Dahl (keys)
Erik Smith (trommer)
Ola Welo (sax)
Tarjei Grimsby (trombone)
Rune Haglund (trompet)

Norway rock magazine anmeldte bandets konsert i Trondheim i 2020 og kalte konserten «en oppvisning i AOR» (Album Oriented Rock), gav konserten 6/6 med superlativer som «Det tighteste kompet de hadde hørt live».

Musikkanmelder Rune Alstedt utalte;
- Som pensjonert musikkjournalist og anmelder er det bare en terningverdi å gi: 12.
Dæven røske hvor dette er stein bra!!!

Her er en video med noen smakebiter fra releaseturneen i våres: https://fb.watch/v/1IlfFFeO2/

Se mer info på TOBB’s facebooksider: https://www.facebook.com/TOBBmusic

 

 

TOINI & THE ROCK’N’ROLL ALLSTARS

Norsk vintage rock's superband
med noen av de aller beste musikerne innen sjangeren !

Toini Knudtsen, Norges ubestridte rockedronning, har valgt ut sine favorittlåter innen klassisk rock’n roll, blues samt R&B og spiller med noen av Norges aller beste musikere innen sjangeren som kan sitt 50- og 60-tall. Dette bandet er et fyrverkeri av spilleglede! Bandet har holdt spesialkonserter med hyllest av rockehelter som Jerry Lee Lewis og Eddie Cochran og flere prosjekter planlegges av en dedikert og dyktig gjeng.

Rock’n’Roll Allstars er Toini Knudtsens aller nyeste musikalske prosjekt. I tre tiår har hun ledet Toini & The Tomcats og flere andre bandkonstellasjoner inspirert av klassisk rock’n’roll og rockabilly, country, blues, jazz og soul. Toini har turnert flittig i USA, i Europa og mest av alt her hjemme, på konsertscener fra nord til sør. Hun står bak seks albumutgivelser, er låtskriver, DJ, foredragsholder, musikkhistoriker og radioprogramskaper med et spesielt stort hjerte for den amerikanske musikkarven fra 1920- til 1960-tallet.

 

 

FIRE AND RAIN

EN HYLLEST TIL
 JAMES TAYLOR

AUDUN SKJØLBERG & THOR FREMMERLID

 

Få kan gjenskape både sangene og gitarspillet til singer-songwriter-legenden James Taylor slik Audun Skjølberg gjør det.

Sammen med Thor Fremmerlid på tangenter, også han med et stort hjerte for James Taylors musikk, gir de publikum en konsert med lav puls og god stemning. Og selvsagt: God musikk. Det blir låter fra store deler av James Taylors karriere, fra slutten av 1960-tallet og fem tiår framover. Klassikere som Fire and Rain, Country Road og You've got a friend står ganske sikkert på spillelista, sammen med mange andre godbiter.

 James Taylor har solgt over 100 millioner album, vunnet flere Grammy-priser og er innlemmet i amerikanske Rock and Roll Hall of Fame.

 

Audun Skjølberg har gitt ut to soloalbum med egne låter (Solum Years/2016 og Last days on Earth/2018) etter at han ble «oppdaget» av brødrene Amund og Henrik Maaruds plateselskap Snaxville Records. I tillegg til å ha spilt egne konserter har han også en fortid i bluegrass-bandet Earlybird Stringband og som turnémusiker for Rita Eriksen. Thor Fremmerlid har spilt i forskjellige settinger, fra storband til pop/rockprosjekter, og i bandet til Audun i hans tidligere soloprosjekt.

 

BOTH SIDES NOW

JONI MITCHELL TRIBUTE

GURO VIKINGSTAD MED BAND

Vokalist Guro Vikingstad tolker flere av Joni Mitchell sine nydelige låter sammen med band.
Opplev en konsert fylt med låter fra en av tidenes største singer/songwritere fremført med
verdighet, respekt og en inderlig innlevelse.
Lenge har det vært en drøm for Guro Vikingstad å synge flere av låtene til Joni Mitchell for et
publikum. Nå tør hun endelig å ta steget (med haugevis av respekt) og har sammen med eminente
musikere, snekret sammen en konsert full av tekster og melodier som rører noe ved deg.

Musikerne som er med er:
Stian Haslie (gitar), Kristian Wentzel (keys), Morten Kvam (bass) og Øystein Bergsvik (trommer).

 

Joni Mitchell (1943-) født i Canada, er en verdenskjent låtskriver, sanger, musiker og kunstner. Hun
startet å spille musikk i tenårene og ble fort en viktig artist innen folkrock bevegelsen på 1960-
tallet i USA. Joni Mitchell har skrevet utallige låter og gitt ut hele 19 album i flere sjangre som pop,
rock, folk og jazz. Låtene hun har skrevet omhandler alt fra refleksjon omkring sosiale og
filosofiske idealer, såvel som hennes personlige følelsesliv.
Hennes mest kjente album «Blue» fra 1971, ble rangert som nummer 3 på Rolling Stone’s liste kalt
«500 Greatest Albums of All Time». Hun har også mottatt hele ni Grammy Awards og ble
innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame» i 1997.

 

STEIN STOKKE & THE ENGINE

 Dampene og svingende het autentisk blues med særpreg

Stein Stokke & The Engine slapp sitt kritikerroste album “My own way out” 12. mars i 2020. Snakk om timing. Men, nå er endelig sjansen her til å høre alle albumets låter pluss en god del andre.

Stein Stokke & The Engine er en velsmurt "bluesmaskin" satt sammen av svært garvede musikere. Med kun eget materiale, skjeve groove, sjelfull råskap og gode historier, er det alltid duket for en herlig musikalsk opplevelse. Bandet har bak seg en mengde suksessfulle konserter hos bluesklubber og festivaler! Deres “nye” album er at produktet av mange års spilling og tekster basert på et levd liv. Alle sanger, unntatt en, er skrevet og komponert av Stein Stokke. Albumet har fått meget gode kritiker rundt i verden, og er jevnlig spilt på radiostasjoner på begge sider av verdenshavene.


Stein Stokke har drevet med musikk siden 60-tallet, og har gjennom flere tiår etablert seg som en markant bluesartist, velkjent for sin rå og kraftige, samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk. Han er vel den eneste som også trakterer baryton (euphonium) i et bluesband !
Inspirert av et vell av musikere som deltabluesen til Tommy Johnson, råheten til Howlin’ Wolf, munnspillet til Little Walter og Sonny Boy Williamson, og de soulfulle Little Milton og Ruth Brown, skriver Stein de aller fleste tekster og melodier selv med røttene dypt forankret i bluesens næringsrike jordsmonn. Noen av hans tekster er sågar blitt gjengitt i tidsskrifter, og han er kjent for å krydre sine konserter med kjappe replikker og gode historier omkring låtene. Stein har vært grunnlegger og frontmann i flere bluesband som Solid Comfort og From The Hip, og har årevis med erfaring i fronten av flere band, bla. Sugar Ann & Her Good Rocking Daddies, Rosenhill Bluesband og Øratadom.

THE ENGINE:

Trond Eliassen på gitar og slide har en egen signatur i sin gitartone, bygd på årevis med erfaring, og har alltid fokus på å la gitaren gi låta den rette karakter.

Trond har vært med i band som Slåbrock, Egotrip, Statesboro Blues/Light Voodoo og Fett Nok for å nevne noen, samt gjort mengder med festival- og klubbjobber. Trond er i tillegg en erfaren komponist og arrangør innen flere sjangere.

Rune Bryn på trommer er en mye brukt trommeslager i band og som studio- og sessionmusiker. Rune leverer utadvendt, spennende, samtidig “oldtime grooves”. CVen hans inneholder bla. Ski- og Ett Fett Storband, Borderline, Bærum BigBand, Prime Time, Maiken Kristiansen, Åge Sten Nilsen, Wenche Myhre, Øyvind Elgenes, Frode Thingnæs, Harald Heide Steen Jr., Ole Børud og Randy Johnston

Rickard Johannesson er en bunnsolid bassist med omfattende, sjangerkryssende erfaring som studio- og sessionmusiker, mye i samspill med Rune. Richard er kjent for å yte enhver sjanger rettferdighet, og har opparbeidet seg et meget respektabelt omdømme som har gitt ham bassistjobber for bla. Jahn Teigen, Ole Børud, Hans-Erik “Hank von Helvete” Dyvik, Ett Fett, Bærum Big Band, Funk Factory m.fl

 

FUNK MY LIFE

Lillestrøms ledende Funk-alliance endelig tilbake !

Funk My Life - Lillestrøms ledende funk-alliance med tidligere elever fra musikklinja på Lillestrøm VGS.

Med et friskt repertoar av både gamle, kjente FML-låter og noen nye ting, er FML klare for å levere bedre enn noen gang. Dette er konserten du vil snakke om i mange dager etterpå ! Vårt lokale funky partyband med tidligere elever ved Lillestrøm VGS ble etablert høsten 2011 og tok publikum fullstendig med storm da de debuterte. De har spilt flere konserter på Romerike, bl.a. på Byfesten og RIBBEjazz.

Jon Krogvold står som vanlig i front med sin fantastiske stemme, groove-general Lars Takla på trommer, Martin Ulltang stiller med noen frekke og heite basslinjer, Fredrik Svabø med eminente gitartoner og Edvard Synnes på både orgel, rhodes, piano og synth !

Selvfølgelig har de også en cool og funky blåserekke som gir bandet det rette trøkket og soundet bestående av Niklas Joelsen - Trombone, Henrik Åsaune - Trompet og Lauritz Skeidsvoll - Saksofon.

 

DE söderVISA

Viser, ballader jazz og blues – alt signert Cornelis Vreeswijk.

Orangutangjazz från Söder !

Endelig er DE söderVISA tilbake i Lillestrøm og Norge. Dette utrolig populære bandet fra Söder(malm) i Stockholm gjorde i mange år stor suksess på flere Byfester i Jazz & Blues teltet (sist i 2013) og ble nærmest som et "husband" å regne på Fagerborg Hotel hvor stemningen alltid stod i taket. Bandet fikk en stor fanskare takket være sine herlige og sprudlende liveopptredener og ikke minst deres tolkninger av viser, ballader jazz og blues – alt signert Cornelis Vreeswijk.  Eller som de selv likte å kalle det; Orangutangjazz från Söder !

Vokalisten Stefan Robsen’s stemmelikhet med Cornelis har gjort sitt til at publikum og arrangører over hele Sverige har skamrost bandet og deres tolkninger. Bandet turnerte også mye i Norge for et tiår tilbake og fikk også rosende omtale i norsk presse.

Her er en kort (svensk) omtale av bandet;

DE söderVISA är ett band som valt att spela det mesta och det bästa signerat Cornelis Vreeswijk. Bandet såg dagens ljus i september 1994 och har sedan starten ägnat sig åt att spela 2% ballader och 98% skitig jazz & blues. Även smekande visor och blodtörstig samba står på programmet under bandets både behagliga och välspelade framträdanden. Allt som sagt signerat Cornelis Vreeswijk.

DE söderVISA gav den 4 augusti ut singeln ”Sommarkort”, en av Cornelis allra största hits. Sommarkort har spelats flitigt och den 21 augusti gav bandet ut sitt tredje fullängds-album "Blues för Cornelis". Här finns 10 djärva och lekfulla tolkningar av guldkorn som kanske inte alla känner till, men som fler borde höra. DE söderVISA har borrat i Cornelis låtskatt i 27 år och bandet har rest med låtarna i samma riktning som Cornelis tänkte, men landar ofta på en annan plats. Det är musik från den amerikanska södern till de norrländska granskogarna, och ett gammalt bergatroll. Lyssnaren bjuds kort sagt på smekande ballader, orangutangsväng och ilsken blues.

MEDLEMMAR AV DE SÖDERVISA

Tobias Nilsson: trummor, percussion och kör
Stefan Robsén: sång och akustiskt gitarr
Matte Norberg: gitarr och kör
Jakob Swanberg: saxofon
Mats Jonsson: bas


BEST WESTERN SWING

med bl.a. 

STIAN CARSTENSEN, kjent fra bl.a. Farmers Market

og STAFFAN W-OLSSON fra bl.a. The Real Thing !

Best Western Swing er fem musikere forent i sin kjærlighet til western swing, hestejazz, bææ-bop og andre rurale uttrykk for jazzifisert dansemusikk fra de amerikanske sørstater (f.eks. Bob Wills, Spade Cooley, Jimmy Bryant/Speedy West og Hank Garland). I et videre perspektiv kan man kalle det ”instrumental elektrisk americana”.


BWS (som på ingen måte er ortodokse museumsvoktere) er anført av Asle Røe, opprinnelig fra Molde men med tolv år som profesjonell gitarist i Houston, Texas. Med på laget er 60% av Farmers Market: Stian Carstensen på steelgitar og trekkspill, Finn Guttormsen på bass og Jarle Vespestad på trommer, samt gitarist Staffan William-Olsson fra The Real Thing. Antall strenger totalt: 36.

 

MORE TO COME !

 

RIBBEjazz bandet består i år av TBA.

 

TBA sørger også for behagelig taffelmusikk og laidback stemning
på Scene 5 fra kl.18.00.

 

Hvis du vil spise under årets  RIBBEjazz; Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter - disker opp med deilig mat. Her er det rift om plassene, så bestill bord !

 

 

 

KOMPLETT PROGRAM MED TIDER TBA
Klikk her !
 

BESTILL OG KJØP ONLINE - NÅ !
SPAR INNTIL KR.150,- PR BILLETT FØR 01.DES.
Utsolgt på 10-års jubileet, 1100 billetter ble revet vekk !
 Sikre deg billett allerede nå !

 

SPIS OG DRIKK GODT !
Også i år kan du bestille bord og spise på RIBBEjazz 29.12.
Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter disker opp med en deilig a la carte meny.
Bordsetting kl. 18.00 eller kl. 20.30. For bordreservasjon:
ribbejazz@scene5.no | Telefon – 95 97 91 93

Våre støttespillere så langt 2021;
Romerike Sparebank,
SLM Revisjon (Svindal, Leidland og Myhrer), Peppes Pizza, Advokatfirmaet Mageli

 

KUN 12 MIN. MED TOG FRA OSLO S !
(klikk og se her)

 (KLIKK PÅ LINKEN UNDER FOR Å LESE MER OM FJORÅRETS OG TIDLIGERE ÅRS ARTISTER OG BAND)
 

 

 *** PRESSEOMTALER - PROGRAM - BILDER ***

 

AVLYST - ( RIBBEjazz 2020 måtte avlyses pga. covid-19 og smitteverntiltak ) - AVLYST

 

 

 

 

 

( Klikk her for å se program og presseomtaler fra tidligere år )


    

 

OHB